resum
El meteoròleg Francesc Mauri explica en aquest article publicat al blog de L'Informatiu del CAATEEB com es pot lluitar contra el canvi climàtic des de la construcció.
La lluita contra el canvi climàtic o escalfament global passa necessàriament pel nostre dia a dia. El clima de la Terra, les muntanyes, les espècies, els països, etc… sempre han canviat. No hi ha res estàtic. Això vol dir que, sempre hi ha hagut, hi ha i hi haurà canvis en el clima. L’anomenat però, canvi climàtic, fa referència a la nostra influència, la de l’espècie humana. Sembla que ja hi tenim al voltant d’un 60 % de responsabilitat en els canvis que es produeixen.
El que hi podem fer està plenament identificat. Tot i que fàcil no serà. L’any 0 de la nostra era, fa 2.000 anys aproximadament, érem 200 milions de persones al món. L’any 1.800 sumàvem 1.000 milions. El 1950 ja érem 4.500 milions. A dia d’avui som 7.666 milions d’habitants a tot el planeta. Aquesta quantitat desmesurada fa que posar-se d’acord en tot plegat i el temps de resposta siguin realment difícils. La solució passa, sí o sí, per deixar de cremar el petroli i carbó sobretot. El gas també però no seria tan urgent.
Les petites coses, ens portaran les grans solucions.