resum

Un dels principals reptes que afronta el nostre planeta és assolir un model econòmic que impliqui un menor consum de matèria primera, i aquest és el camp d’actuació de l’economia circular, que va centrar una de les sessions de la Setmana de la Rehabilitació que va acollir el Palau Robert.
 
L’economia circular es focalitza precisament en el cicle dels recursos i planteja un model econòmic basat en reparar, reutilitzar, remanufacturar i reciclar els productes existents de forma que es limiti la utilització de matèries primeres. Es tracta d’una qüestió que afecta molt directament el futur del planeta, ja que la majoria de les persones que neixen en l’actualitat ho fan en llocs on hi ha una manca de recursos, el que acaba per provocar migracions i la concentració de gent sense feina a grans ciutats que, a causa del seu creixement i la manca d’oportunitats, poden acabar per esdevenir espais difícils de gestionar. “De forma que, o ens ho muntem per reutilitzar els nostres recursos, o estem perduts”, conclou Jordi Bolea, membre del comitè executiu del GBCE, una entitat que reuneix representants de tots els agents del sector de l’edificació per tal d’afavorir la transformació del mercat cap a un model de construcció més sostenible.
 
 
(Article publicat amb autorització de Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona i de l’autor).
 

Paraules clau

Serveis associats