La Creu Roja Catalunya ha celebrat avui 2 de desembre l'acte de reconeixement ‘El Valor de les Empreses’, amb l'objectiu de realçar la tasca de les empreses que han col·laborat estretament amb l'entitat durant els anys 2020- 2021 per contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.
Aquest període, marcat per la crisi sanitària de la COVID-19, ha portat les empreses a buscar fórmules innovadores per continuar col·laborant i contribuint socialment, a través d'accions dei millora de l'ocupabilitat i donació de recursos econòmics, a la inserció per acompanyar les persones en situació de vulnerabilitat.
TRAC ha estat una de les empreses reconegudes per la seva tasca promovent la solidaritat i el benestar social a través de la seva col·laboració continuada des de fa vuit anys en diferents projectes de l'entitat humanitària:
- Aliança Humanitària per l’Alimentació Infantil.
- Projecte de Vulnerabilitat energètica.
- Atenció integral a persones sense llar.
- Programa d’Acollida i Integració de la població refugiada.
Francesc Mañas, gerent de Trac, junt amb Josep Quitet, president de la Creu Roja a Catalunya.
L'acte ha reconegut la tasca d'11 empreses en les categories següents:
1. Aliança global
Trac Rehabilitació: Empresa que col·labora amb la Creu Roja des de 2014 amb diferents projectes a fi de promoure accions de solidaritat i benestar social, amb especial atenció a infància, població refugiada i col·lectius en risc d'exclusió social.
Mascotrans Logistics: Col·laboradora des de 2017 en temes d'ocupació: pràctiques, visites i taules de diàleg. Han fet difusió de la marca Creu Roja a través de vehicles, entre altres col·laboracions.
2. Generació d'ocupació
Accent social: Candidatura proposada des de diferents territoris per la important col·laboració en intermediació i inserció. És una empresa sensibilitzada amb els col·lectius en situació de vulnerabilitat, especialment dones que han patit violència de gènere. Ha estat generadora d'ocupació durant la pandèmia i ha participat en diversos processos de selecció i orientació laboral.
Servinedu: Empresa col·laboradora en formació a mida (+45 i Puentes), sessions d'orientació, pràctiques no laborals (PNL) i inserció laboral. Ha estat generadora d'ocupació durant la pandèmia i ha participat en diversos processos de selecció i orientació laboral.
Makro: Aquesta empresa ha col·laborat en inserció i pràctiques no laborals a Tarragona i ha signat un conveni a nivell autonòmic per a donació econòmica. Actualment està gestionant ofertes per a la campanya de Nadal.
3. Innovació
Baxi: Col·laboració amb la Creu Roja que permet garantir l’accés a aigua calenta a les llars que pateixen pobresa energètica, acció que genera un gran impacte social.
Abbvie Spain: Aquesta empresa, juntament amb l'àmbit de Salut de la Creu Roja, té un objectiu ambiciós: millorar l'accés al cribratge, l'atenció especialitzada i al tractament de l'hepatitis C entre les persones que consumeixen drogues a la Regió Sanitària Metropolitana Sud.
Aigües de Barcelona: ha col·laborat en programes d’ocupació, en la cobertura de les necessitats bàsiques i en iniciatives per fer front a la pobresa energètica i promoure l’empoderament de les persones. Fa molts anys que col·labora amb l’organització i sempre a través de projectes innovadors.
4. Fidelitat
Mitie: és una empresa generadora d'ocupació durant la pandèmia. Participa en formació, sessions d'orientació, visites a empresa, PNL i inserció laboral. També és sòcia i donant.
Futbol Club Girona: ha promogut captació per a projectes de joventut i d’infància durant els darrers anys, com l’Èxit escolar, i ha fet donació de roba per a persones sense sostre. Cada any participa en la campanya de joguines.
5. Foment de la Igualtat
Smurfit Kappa: En la col·laboració amb aquesta empresa destaca el projecte Activant capacitats per a l'ocupació, un programa pilot de feminització de plantilla amb formació ocupacional d'operària de cartó, pràctiques formatives no laborals a l'empresa, i inserció laboral per cobrir vacants. El procés va finalitzar amb èxit, amb diferents insercions laborals, algunes de les quals segueixen actives.
L’acte ha comptat amb la presència de Josep Quitet, president de la Creu Roja a Catalunya, qui ha destacat “el paper de la reinserció laboral com a eina bàsica de recuperació per a les persones que estan rebent l’acompanyament humanitari de la Creu Roja” i ha assenyalat que “el suport del sector empresarial continua sent avui més necessari que mai per no deixar ningú enrere”.
A l’esdeveniment hi han participat també membres de la Comissió de Direcció de l’organització, així com diverses persones beneficiàries dels projectes d'ocupació, que han compartit la seva experiència, i una cinquantena d'empreses que col·laboren amb l'organització.
L’acte s’emmarca en el projecte ’Repte Social Empresarial‘, que compta amb el finançament del Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social (POISES), cofinançat pel Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu, així com amb fons propis de l’entitat.